Kłodzka Szkoła Przedsiębiorczości w Kłodzku, Kłodzko

Warsztaty „Ciasto drożdżowe na różne sposoby” dla uczniów gimnazjum

8 stycznia 2018 roku, w pracowniach 104 i 105 Kłodzkiej Szkoły Przedsiębiorczości, odbyły się warsztaty tematyczne pod nazwą „Ciasto drożdżowe na różne sposoby”, przeznaczone dla gimnazjalistów, którzy w przyszłym roku szkolnym chcą się kształcić w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych (na poziomie technikum) oraz kucharz (na poziomie szkoły branżowej I stopnia). W zajęciach wzięli udział uczniowie ze Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Adama Mickiewicza w Kłodzku. Uczniowie trzecich klas gimnazjum poznali wyposażenie pracowni, w których będą się kształcić w przyszłym roku szkolnym, jeśli wybiorą jeden z wymienionych wyżej zawodów w Kłodzkiej Szkole Przedsiębiorczości. Przede wszystkim jednak mieli możliwość popracować przy wyrabianiu ciasta drożdżowego, sporządzić dwa rodzaje bułek (na słono i na słodko) oraz spróbować swoich wyrobów.

Uczniów gimnazjów w Kłodzkiej Szkole Przedsiębiorczości przywitał wicedyrektor Rafał Hankus. Warsztaty przeprowadziła Pani Renata Tkaczyk i Pani Elżbieta Struk.

Serdecznie dziękujemy przybyłym gimnazjalistom oraz ich opiekunkom Pani Justynie Tomaszewskiej i Pani Agnieszce Gałkowskiej-Czerniak.