16 listopada 2018 roku odbyły się kolejne warsztaty zdrowego gotowania w ramach realizacji projektu „Ogarnij gary”. Wspólnie z uczniami ze Szkoły Podstawowej Nr 2 w Kłodzku, młodzież Kłodzkiej Szkoły Przedsiębiorczości z klasy 3zku (kucharz) przyrządzała zdrowe smakołyki. Pod okiem nauczycielek KSP, Pani Marioli Bil i Pani Renaty Tkaczyk, robiono naleśniki – pancakes z mąką migdałową, ciasteczka ze słonecznikiem i rogaliki drożdżowe z mąką pełnoziarnistą. Ponadto odbyła się prelekcja filmu o zdrowym żywieniu.
Serdecznie dziękujemy uczniom ze Szkoły Podstawowej Nr 2 w Kłodzku i ich opiekunkom za udział w warsztatach, a Dyrektor Szkoły, Pani Iwonie BANYŚ, za wyrażenie zgody na udział uczniów w przedsięwzięciu realizowanym w KSP.