Znamy wyniki Budżetu Obywatelskiego Powiatu Kłodzkiego 2026! Po zakończeniu weryfikacji i oficjalnym zliczeniu głosów możemy już ogłosić pełną listę projektów, które mieszkańcy wybrali do realizacji w przyszłym roku! W tegorocznej edycji do głosowania dopuszczono 28 projektów, a aż 14 z nich — dzięki zdobytym głosom — zakwalifikowało się do realizacji.

W dniu dzisiejszym uczniowie naszej szkoły biorą  udział w Konferencji "FORUM MŁODYCH Od edukacji do Pracy" w ramach projektu "Forum Młodych  Ziemi Kłodzkiej - Od Edukacji do Pracy” współfinansowanego przez Program Erasmus +. 
Uczniowie mają możliwość uczestniczyć w następujących panelach : 

Kolejne warsztaty z cyklu "Pomóżmy ptakom przetrwać zimę". Tym razem spotkaliśmy się z grupą VI z Przedszkole Nr 4 z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi im. J.Brzechwy  w Kłodzku. Dzieciaczki brały udział w rozpoznawaniu gatunków ptaków, dowiedziały się jak mądrze dokarmiać ptaki a na koniec każdy mógł zabrać ze sobą karmnik dla ptaków, które wykonali uczniowie naszej szkoły.
Organizator spotkania: Artur Madejski

W dniu 25 listopada o godzinie 12:00 w naszej szkole odbył się etap szkolny Olimpiady „Warto wiedzieć więcej o Ubezpieczeniach Społecznych”, organizowanej we współpracy z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych. Uczniowie klas ekonomicznych 3 PEP i 4 PEP zmierzyli się z wymagającym testem sprawdzającym wiedzę z zakresu systemu ubezpieczeń społecznych, jego zasad oraz praktycznego zastosowania.
Do II etapu zakwalifikowali się następujący uczniowie:
Anna Znaiko, klasa 3 PEP
Mateusz Małkowski, klasa 3 PEP
Wiktor Miciak, klasa 4 PEP
Gratulujemy!

Uczniowie klas 3 PTŻ, 4 PFŻ, 5PTŻ, wraz z Panią Małgorzatą Puchalską i Panią Joanną Sadowską uczestniczyli dzisiaj w targach Global Food Expo, Food Tech Expo i Bioexpo Warsaw. Mieli możliwość poznania najnowszych trendów technologii oraz innowacji w branży gastronomicznej, żywieniowej i ekologicznej. Wyjazd miał na celu rozwijanie wiedzy praktycznej i teoretycznej młodzieży na kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych.